Ce este nou în NX CAM (decembrie 2019)?

Cel de-al doilea update major din 2019 pentru NX CAM aduce îmbunătățiri seminificative

nx-cam-5-axis-adaptive-milling-setup-3

Cu ultima versiune NX – lansată de Siemens în luna decembrie 2019 – beneficiezi de o eficiență sporită în fabricație, posibilitatea de a programa simultan mai mulți roboți și tehnologia necesară pentru a genera programe CNC gata de utilizare folosind mediul cloud. Funcționalitățile îmbunătățite pentru fabricație aditivă facilitează ușurința printării reperelor colorate și a celor cu semne asociative.

Frezarea în 3 și în 5 axe

Noile optimizări pentru frezare din NX CAM te vor ajuta prin sporirea ratei de înlăturare a materialului și îmbunătățirea suprafeței finisate, toate acestea în același timp cu reducerea timpului total de mașinare.

Adaptive Milling este o strategie de degroșare de mare viteză, care poate reduce timpul de prelucrare cu până la 60%. Adaptive Milling asigură o grosime a așchiei constantă, folosind treceri de adâncime mare și pas mic, viteze mari de așchiere care maximizează rata de degroșare. Totodată viața sculei este extinsă datorită reducerii vibrațiilor sculei și căldurii degajate asupra sculei și zonei de prelucrat.

Noul Adaptive Milling în 5 axe îți permite utilizarea tehnologiilor avansate pentru prelucrarea rapidă, chiar și a celor mai provocatoare repere. Degroșarea în 5 axe este ușor de programat și cu ea poți să te apropi mai mult de forma reperului folosind un număr minimalist de setup-uri și operații. Aceasta minimiezează operațiile de semi-finisare și finisare, iar reducerile din timpul total de mașinare rezultă într-un timp total de producție mai mic.

Accelerează prelucrările de frezare adaptivă în 5 axe cu Adaptive Milling care îți permit rate mari de înlăturare a materialului, un număr redus de setup-uri și cicluri scurte de finisare

Finisarea folosind 5-Axis Guiding Curves a fost îmbunătățită pentru a include interpolarea parametrică a axei sculei, oferind o finisare a suprafeței sporită. Acum poți controla precis schimbarea axei sculei atunci când traiectoria de tăiere urmărește o curbă de ghidaj, folosind interpolarea axei sculei pentru o traiectorie cursivă la fiecare trecere. Având control complet asupra axei sculei în timpul procesului de finisare, poți prelucra repere atingând standarde de finisare excelente.

Curbe de ghidare pentru finisare 5 axe NX CAM

Prelucrează piese cu o finisare excelentă cu 5-Axis Guiding Curves din NX CAM, care îți permite să controlezi cu precizie o traiectorie cursivă a sculei pe fiecare trecere.

Programarea roboților îți oferă posibilitatea de a controla mai mulți roboți pentru sarcini de prelucrare prin așchiere precum găurire, degroșare, debavurare sau lustruire. Poți optimiza și valida operațiile roboților în NX folosind simularea integrată. Mașinarea folosind roboți industriali oferă o soluție flexibilă și eficace pentru prelucrările CNC a diverselor piese, inclusiv componente de dimensiuni mari din industria aerospațială.

NX CAM Robotics

Programează simultan mai mulți roboți pentru a realiza sarcini precum debavurare, găurire sau lustruire folosind ultima versiune NX CAM

3 Axis Adaptive Milling a fost dezvoltat să ofere suport pentru sculele cu o teșitură de “protecție”, utile în special pentru prelucrarea materialelor dure. Poți folosi viteze mari de așchiere pentru degroșare, reducând astfel uzura sculei pentru freze drepte cu teșitură mică (<5% din diametrul sculei).

nx-cam-adaptive-milling-chamfered-tools

Prelucrează mai rapid, cele mai dure materiale și minimizează uzura sculelor folosind Adaptive Milling din NX CAM, care acum suportă scule cu teșituri de „protecție”.

Prelucrarea semifabricatelor prismatice

Atelierele de producție prelucrează repere folosind operații de frezare în 2.5 axe și strunjire pentru a realiza repere prismatice utilizate pentru o diversitate de aplicații în industria de echipamente industriale, industria aerospațială și industria auto.

Hole milling permite acum generarea ciclurilor de mașinare pentru a fluidiza programarea și prelucrarea celor mai comune tipuri de prelucrări: găurile.  Setarea Motion Output te lasă să generezi o operație de găurire sau de filetare prin frezare, fie folosind cicluri mașină, fie ca mișcări individuale. Pentru a valida ciclurile de mașinare te poți folosi de simularea bazată pe cod G din NX, disponibilă pentru o varietate de controllere CNC (Fanuc, Heidenhain, Okuma, Siemens, Haas).

Ciclu de prelucrare in NX CAM

Generează și validează cicluri de mașinare pentru frezarea găurilor și filetelor cu ajutorul ultimii versiuni NX CAM.

Capetele de mașinare indexabile sau fixe (machine heads) pot fi utilizate acum pentru a crea programe NC. Poți folosi capete de mașinare direct din magazie sau să le introduci manual ca și o port-sculă. Pentru a simplifica programarea operațiilor cu scule și capete multiple, poți folosi simularea integrată în NX CAM bazată pe codul postprocesat.

NX CAM Scule multiple

Programează cu ușurință centre CNC cu comandă numerică și validează operațiile folosind combinații de capete de mașinare și capete unghiulare cu NX CAM.

Modulul Machining Line Planner din NX CAM permite distribuirea, echilibrarea, programarea și simularea operațiilor pe mai multe setup-uri și mașini CNC. Noua funcție – Allocate One – accelerează alocarea operațiilor. În plus față de filtrele diverse (de exexmplu: filtru de timp), NX optimizează procesul, trecându-l prin multiple mașini și setup-uri, prin reducerea numărului de schimbări de scule, reducerea numărului de indexări ale mesei și scurtarea distanței de deplasare a sculei.

NX machining line planner

Simplifică alocarea operațiilor pe mașini și setup-uri multiple și optimizează procesul de fabricație prin reducerea numărului de schimbări de scule, indexări ale mesei și distanței de deplasare folosind NX Machining Line Planner

Fabricația aditivă

NX Additive Manufacturing facilitează procesul de fabricație, de la proiectarea modelului de printat până la piesa finală, cu o integrare implicită care elimină nevoia de a converti și remodela reperele între aplicații.

Cu Print Marks poți adăuga informații diverse pe reper, cum ar fi numărul de serie sau data de producție. Acestea pot fi adăugate pe instanțe multiple ale aceluiași reper, având posibilitatea de a specifica informații distincte pentru fiecare instanță în parte. NX detectează modificările de design ale Print Marks, ceea ce îți permite să editezi pur si simplu pe model, să schimbi definiția semnului pentru printat și să sincronizezi schema de proces păstrând toată munca anterioară.

Semne de print, fabricatie aditiva in nx

Creează semne de print (serie, dată de fabricație) asociative cu reperele de printat folosind NX Additive Manufacturing

Optimize Part Orientation este o nouă funcție care te ajută să găsești orientarea optimă în funcție de tehnologia de printare folosită, inclusiv pentru Powder Bed Fusion (PBF), Multi Jet Fusion (MJF) și Fused Deposition Modeling (FDM). NX analizează multiple orientări ale reperului și o prezintă pe cea care îndeplinește cel mai bine criteriile stabilite (timp de producție / volum suport / risc de supraîncălzire).

optimizarea orientarii reperelor in nx pentru fabricatie aditiva

Definește orientarea optimă luând în considerare criterii multiple cum ar fi aria suprafeței, volumul de material suport și timpul de execuție.

Multi-axis path extension permite “supraconstruirea” pieselor de printat prin simpla extindere a traiectoriei de depunere. Această tehnică este folosită adesea pentru reperele cu pereți subțiri și te ajută să adaugi material extra care este apoi înlăturat prin frezare, până la dimensiunea finală. Eliminând necesitatea de a extinde fețele manual sau de a crea noi suprafețe, aceasta nouă funcție de automatizare este utilă mai ales pentru lame subțiri și pentru controlul suprapunerilor în intersecții.

NX pentru fabricatie aditiva- extensia traiectoriilor multi-axa

Extinde cu ușrință traiectoriile pentru fabricație aditivă în NX CAM pentru a supra-construi zone cu pereți subțiri. 

Postprocesarea și simularea

Funcțiile integrate de simulare a fabricației în NX CAM îți permit să validezi cu precizie operațiile de prelucrare, reducând astfel timpul de setup și maximizând timpul util de lucru al mașinii CNC.

Post Hub este noua soluție pentru postprocesare, bazată pe cloud. Aceasta este disponibilă pentru utilizatorii de NX CAM, permițând generarea de programe NC gata de utilizare:

  • Accesează online librăria de postprocesoare direct din NX CAM;
  • Filtrează postprocesoarele folosind diverse criterii;
  • Vizualizează documentația pentru fiecare postprocesor (inclusiv exemplele de repere și programe CNC);
  • Instalează postprocesorul dorit cu un singur click;

Postprocesoarele au fost dezvoltate folosind Post Configurator, acesta permite mici ajustări atunci când este necesar. Post Hub oferă acces în acest moment la mai mult de 1.000 de postprocesoare și librăria este actualizată constant.

NX CAM ferestre de dialog de tip explorer

Post Hub, o tehnologie cloud cu peste 1.000 de postprocesoare, oferă o soluție robustă pentru generarea de programe NC gata de producție pentru o gamă largă de CNC-uri.

Simularea integrată a procesului de prelucrare îți permite acum să validezi traiectoriile folosind comenzi din Ribbon Bar, maximizând suprafața ferestrei grafice pentru o programare și o simulare mai facilă.

Productivitate îmbunătățită

Noile ferestre de dialog de tip Explorer au fost gândite pentru a simplifica procesul de programare CNC. Acum ai acces rapid la cele mai comune setări, ca de exemplu sculă utilizată, pasul și adâncimea de frezare, toate din pagina principală. Pentru o programare mai rapidă, celelalte noduri conțin un număr limitat de parametri, ca de exemplu viteze de avans, turații și valori ale toleranțelor acceptate. Ferestrele de dialog de tip Explorer elimină necesitatea utilizării sub-ferestrelor, făcând programarea mai ușoară.

NX CAM Post Hub

Noile ferestre de dialog de tip explorer idin NX CAM simplifică procesul de programare NC printr-o interfață utilizator simplă și modernă.

Cu consolidated toolpath report poți să investighezi rapid traiectoriile din NX CAM. Acesta combină două comenzi – toolpath findings și toolpath report – într-o singură funcție. Acum poți identifica rapid orice tip de problemă cu traiectoriile, atât cele pentru CNC-uri cât și cele pentru roboți.

Pentru a explora puterea completă a NX CAM, testează aici Siemens NX în propriul tău browser de internet.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Siemens PLM NX Continuous releaseSolid Edge 2020 (What's new?)