Poveste de succes din România – Cobotware – Transformare forța de muncă cu roboți colaborativi (VIDEO)

Cobotware – Transformă forța de muncă cu roboți colaborativi

Cobotware este primul Start-up românesc specializat în integrarea roboților colaborativi.
Totul a pornit de la Adrian Dumitrascu, antreprenor, inginer pasionat de roboți, cu o experiență de peste 15 ani în proiectare, studii procese robotizate și product lifecycle managment. Adrian a studiat nevoile Industry4.0 și a hotărât să investescă toate resursele disponibile (timp, bani, cunoștinte) pentru a crea un start-up de succes în domeniul integrării roboților și a reușit.
Misunea companiei este să devină partenerul nr. 1 al integratorilor și firmelor care vor să folosească roboți și să transforme forța de muncă.

In contextul Industry 4.0, atât companiile care dezvoltă produse proprii cât și cele care sunt furnizare de componente, trebuie să evolueze rapid pentru a rămâne competitive. Clientii apelează la Cobotware pentru soluții la probleme diverse: creșterea productivități, îmbunătățirea calități, lipsa de personal sau în cazul aplicatiilor periculoase pentru sănătatea oamenilor. Toate aceste nevoi au un numitor comun: transformarea fortei de muncă folosind avantajele celor mai noi tehnologii. Adrian Dumitrașcu

De la studiile inițiale ale aplicațiilor, realizarea conceptelor, logică de funcționare, programare, până la operare, siguranța în utilizare și întreținere, Cobotware oferă suport companiilor în tot procesul de integrare a roboților. Datorită profesionalismului, firma, a fost imediat remarcată de marii producători de roboți și acum Cobotware este integrator de sistem certificat pentru Universal Robots și Kuka.

Lucrăm cu roboții și soluții de automatizare pentru diverse domenii ale industriei: auto, aero, bunuri de larg consum sau cercetare. Fie că dezvoltăm aplicații personalizate sau livram rapid una din solutiile noastre standard, ceea ce facem noi este să ajutam clientii să eficientizeze procesele de producție.

Adrian Dumitrascu CEO Cobotware – Transform your workforce

Cobotware folosește cu succes Siemens – Digital Innovation Platform pentru dezvoltarea soluțiilor, acesta permite realizarea unui flux digital eficient care conectează etapele de realizare a aplicațiilor robotizate. Soluțiile folosite sunt SolidEdge, Process Simulate și Totally Integrated Automation Portal

Proiectarea mecanică și electrică se realizează cu SolidEdge, acesta permite lucrul rapid cu date multi-CAD, modificări rapide și funcții inteligente de design pentru 3D Print. Folosind SolidEdge, inginerii Cobotware au redus timpul de proiectare cu 35% și au crescut gradul de reutilizare la 50% față de metodele tradiționale.

„Solidedge ne ajută mult la prototipare rapidă, folosim printarea 3D încă din fazele inițiale de dezvoltare, pentru a optimiza și valida soluțiile la scara 1 la 1.”

Adrian Dumitrașcu

Pentru studiile proceselor de producție este folosită soluția Process Simulate.
Aceasta oferă flexibilitatea de a simula numeroase variante de roboți, soluții tehnice, secvențe de operații sau timpi de ciclu.
Astfel, proiectul final este oprimizat și se transpune în realitate numai ce contează.
Folosind Process Simulate, colaborarea cu clientul este una care adaugă valoare și asigură validarea digitală completă înainte de semnarea contractelor.

cobotware-solutii-siemens-digital-twin-solidedge-process-simulate-tia-portal

Job-ul de integrator e foarte complex, pentru a livra soluția optimă e nevoie de o buna înțelegere a clientului, a pieței și a tehnologiilor necesare. Cobotware are abordarea bine strucurată, corectă și o echipa tânără, capabilă să livreze. Cobotware este un model de adoptare rapidă a tehnologilor software pentru proiectare, studii procese și automatizare. Echipa de la DigitalTwin este mereu aproape și oferă tot suportul necesar pentru folosirea soluțiilor Siemens la adevăratul lor potențial.

Eduard Oprea – General Manager Digital Twin

Pentru comanda sistemelor, Cobotware utilizează automate programabile Siemens de ultimă generație, S7-1500, a căror flexibilitate ii permit să controleze funcțiile robotului inclusiv protecția celulelor robotizate prin funcțiile safety. Interacțiunea cu utilizatorul se realizează prin intermediul unei interfețe grafice intuitiva care rulează pe un Comfort Panel. Trasabilitatea procesului poate fi usor urmarită datorită sistemelor de tip RFID integrate în automatul programabil. Unicitatea conceptului TIA Portal o reprezintă interoperabilitatea echipamentelor, ce permite ca toate aceste componente să fie configurate în aceeași platformă de dezvoltare.

Transformarea digitală aduce noi oportunități de a reduce timpii de nefuncționare, costurile și de a crește productivitatea. Creșterea constantă în comunicația între mașinile de producție și managemntul fabricii înseamnă potențial sporit pentru integrarea roboților în procesul de automatizare. însă, pentru a utiliza eficient avantajele care rezultă, trebuie să poți combina programarea și operarea atât a fabricii cât și a robotului. Cobotware a transformat acest lucru în realitate, folosind TIA Portal, fără unelte suplimentare, într-un mediu comun de dezvoltare. În acest fel, Siemens, prin TIA Portal, devine o poartă care permite conectarea integratorilor de roboți cu întreaga fabrică digitală.
Lucian Dragnea – Head of Factory Automation Siemens Romania

Prin utilizarea Siemens – Digital Innovation Platform, Cobotware a reusit sa obtina urmatoarele rezultate:

cobotware-beneficii-solutii-siemens-digital-twin-solidedge-process-simulate-tia-portal

Soluțiile complet integrate de la Siemens Digital Facotry, implementate cu Digital Twin ne permit sa livrăm aplicațiile la timp și gata de utilizare.

Adrian Dumitrașcu

Colaborarea om-robot va evolua in viitor, combinand beneficiile robotilor cu iteligenta oamenilor. Companiile vor transforma forța de muncă iar Cobotware este aici pentru a susține aceste proiecte.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
en_USEnglish ro_RORomanian
NX CAD, NX CAM, Digitalizare productie, Digital Twin, Siemens, Faist, Oradeadigital-twin-cel-mai-bun-partener-siemens-plm-cee