Uită repede de download licență pirat-crack-free-CAD-CAM-CAE !

Uită repede de download licență pirat-crack-free-CAD-CAM-CAE !

Vremea din facultate când, în căminele studențești, orice software pirat-crack-free-CAD-CAM-CAE era download-at ”gratuit” și singura problema era dacă aveai hardware-ul necesar pentru Siemens-NX-Unigraphics-10 sau Catia V5 a trecut definitiv pentru cei care acum lucrează ca ingineri în companii. Responsabilitatea este un cuvant important iar licența pirat-crack-free trebuie să dispară definitiv. Voi încerca mai jos sa va prezint cateva scenarii clasice de download și folosire neautorizată la licențelor.

Întai de toate trebuie spus că de la instalare, prin acceptarea termenilor licenței, e posibil să permiteți software-ului să trimită la producător date despre utilizare. Mai exact ”producatorul știe dacă piratați” și asta cu o mare exactitate (tip licență, ore în funcționare, module, IP, MAC Adress, adresa firmei și numele utilizatorului).

Un aspect mai puțin cunoscut este că toate fișierele create păstreză informații despre licența cu care au fost create. Astfel, atunci când schimbi date cu un partener de afaceri, software-ul va afișa o ”eroare specifică”, aceasta se raportează la producător și va fi ușor de găsit ”piratul”.

Cele mai căutate licențele pirat-crack-free-CAD-CAM-CAE sunt AutoCAD, Siemens-NX-Unigraphics-10, Catia V5, SolidWorks, SolidEdge, Creo sau Inventor, motivele invocate sunt în general aceleași:

  1. ”Am vrut să văd noua versiune!”
  2. ”Mi-a cerut un partener, urmează să cumpăr și am vrut să văd mai întâi.”
  3. ”Nu am făcut profit, aveam de importat un model 3D și nu puteam cu programul meu.”
  4. ”Nu era calculatorul meu, cineva s-a legat la wireless și astfel a apărut IP-ul meu.”
  5. ”Un angajat nou care folosise la fosta firmă a facut download și l-a instalat fară sa ceară voie, conducerea noastră acum a aflat.”

Nici o scuză nu e acceptată, iar consecințele sunt foarte costisitoare pentru download și folosirea licențelor pirat-crack-free-CAD-CAM-CAE. Cazurile nu devin publice pentru că nu este interesul nimănui, dar, cu siguranță, numărul litigiilor este foarte ridicat în România. Varianta ”Merge și așa!” chiar costă prea mult.

download-licenta-pirat-crack-free-cad-cam-cae

Există o soluție simplă pentru toate motivele de mai sus și anume să cereți o versiune de evaluare de la distribuitor sau chiar o prezentare tehnică a produsului. Majoritatea furnizorilor NX, Catia sau SolidWorks sunt dispuși să vă ofere aceste lucruri, cu siguranță veți afla mai multe despre produs decât puteți găsi singuri.

Licentele PDM-PLM sunt mai rar piratate pentru că folosirea lor necesită o implementare facută de specialist precum și servicii de mentenanță.

Pirateria pe langă furtul proprietății intelectuale generează și o concurență neloială față de ceilalți furnizori care au investit pentru a deține licențele necesare.

Vă recomand să aveți o foarte strictă politică de acces la download și instalarea aplicațiilor software iar managerul IT să fie proactiv în educarea angajaților și vigilent în activitatea sa. Un angatat iresponsabil poate provoca pagube cu licentele pirat-crack-free-CAD-CAM-CAE ( Siemens-NX-Unigraphics-10, Catia V5, SolidWorks) de o valoare mai mari decât poate produce vreodată, iar firma pierde bani, clienți sau reputația caștigată în mulți ani de muncă.

Pentru cei care se gândesc serios la o afacere sanatoasă, au fost publicate pe acest blog un articol cu sfaturi pentru investiție eficienă și un articol despre închiriere sau cumpărare licențe.

Responsabilitatea si sprijinul pentru comunitate sunt valori de baza ale Digital Twin. Astfel pentru a descuraja pirateria, oferim gratuit celor cu adevărat interesați prezentare tehnică detaliată pentru NX Unigraphics CAD, NX CAM sau Teamcenter precum și licențe de evaluare a produselor Siemens Industry Software.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
PDM - Product Data ManagementIndustry 4.0 în Romania