Optimizarea topologică și proiectarea bazată pe simulare

Creează modele mai ușoare, mai inovatoare, care să fie performante

Determinarea formei unei piese noi este cu siguranță o provocare. Te-ai gândit că ar fi mai eficient să începi cu o simulare?

Cea mai eficientă cale spre depășirea provocărilor în producție este proiectarea bazată pe simulare, care te poate ajuta nu doar să ai un design eficient, care depășește așteptările de performanță, dar și să ajungi pe piață înaintea concurenței.

Una dintre metodele prin care poți ajunge la proiectarea bazată pe simulare este optimizarea topologică.

Cum arată modificările inovative de design cu Optimizarea Topologică NX
Optimizare Topologică NX

Optimizarea topologică NX te poate ajuta să dezvolți un nouă piesă prin furnizarea de sugestii de design optim, înainte ca proiectarea propriu-zisă să înceapă. Optimizarea topologică îi ajută pe ingineri să reducă greutatea componentelor prin calcularea unui design conceptual optim pe baza unui model cu elemente finite al spațiului de proiectare și al condițiilor de încărcare. Integrarea în mediul NX permite o colaborare facilă între analiști și proiectanți, deoarece geometria conceptuală brută de proiectare poate fi transmisă fără probleme proiectanților pentru rafinare ulterioară.

Acest instrument de optimizare a proiectării poate fi utilizat pentru a automatiza îmbunătățirea proiectelor structurale, respectând în același timp diversele cerințe de performanță, material și fabricație. Optimizarea topologică oferă posibilitatea de a adăuga diverse constrângeri de proiectare și de fabricație pentru a controla rezultatele optimizării, cum ar fi simetria de proiectare, deviaţia remanentă(offset), shelling, blending, additive over-hang angles, additive self-supporting și additive material spreading, molding, casting, machining and extrusion.

Rezultatul este o geometrie a piesei complet inovatoare, care îndeplinește imediat cerințele de performanță structurală, dar este mai ușoară decât modelul existent.

Dacă nu ai mai folosit niciodată optimizarea topologică, urmărește această demonstrație pentru a afla cum optimizarea topologică te poate ajuta să creezi concepte de proiectare mai ușoare și mai inovatoare, cu toată încrederea că acestea vor depăși obiectivele de performanță.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
proiectare-bazata-pe-simulare