Proiectare bazată pe simulare (Simulation Driven Design)
Ne aflăm acum într-o eră în care simularea este folosită pentru a sintetiza și a defini designul fizic, mai degrabă decât pentru a evalua și valida proiectele finale. Producătorii inovativi profită de progresele în tehnologia de simulare și procesele de dezvoltare pentru a-și învinge concurenții pe piață cu produse de calitate superioară și durabile. Simularea nu mai este doar un instrument de validare a performanței, iar simularea devine o parte organică a procesului de dezvoltare de-a lungul conceptului și proiectării (Simulation Driven Design).
Simularea îi determină pe producători să descopere și să producă noi posibilități de proiectare neimaginate, ajutate de noi procese de fabricație, cum ar fi fabricarea aditivă (Additive Manufacturing). Simularea îi ajută, de asemenea, pe designeri să creeze modele mai bune și mai robuste mai devreme în procesul de dezvoltare, accelerând totodată timpul total necesar lansării unui design, ceea ce înseamnă un timp mai rapid de lansare pe piață.
Descoperiți în acest articol cum simularea ajută la realizarea accelerată a proiectelor, și conduce la produse cu o calitate și durabilitate crescute.
Construiți o soluție de Simulation driven design personalizată cu ajutorul celor 3 funcții puternice
Beneficii aduse de proiectarea bazată pe simulare
Companiile de astăzi profită deja de proiectarea bazată pe simulare pentru a reduce costurile de dezvoltare. Lăsând simularea de bază în mâinile proiectanților la începutul procesului de dezvoltare, le permiteți proiectanților și echipei dvs. CAE să fie mai productivi, deoarece designerii pot primi feedback mai rapid despre proiectele lor, iar echipa dvs. CAE se poate concentra pe analize mai complexe. De asemenea, înseamnă că puteți obține produse mai performante mai devreme în dezvoltare.
De asemenea, cu un design bazat pe simulare, obțineți o mai bună înțelegere a modului în care diferitele modele influențează performanțele produsului, ceea ce înseamnă că puteți lua decizii mai bine informate despre produse. Și din moment ce designerii își bazează aceste decizii de proiectare pe baza simulării, puteți petrece mult mai puțin timp pentru validarea și verificarea finală, ceea ce înseamnă reducerea timpului de lansare pe piață.
Inovația este esențială pentru a rămâne competitiv, dar este și probabil cea mai dificilă de realizat. De multe ori designerii încep modele noi pur și simplu pe baza modelelor existente. Aceasta înseamnă că conceptele de design mai noi nu sunt niciodată luate în considerare. Proiectarea bazată pe simulare vă poate ajuta să găsiți forma corectă a piesei utilizând simularea structurală bazată pe performanță ca punct de plecare pentru a determina noi proiecte. Designul bazat pe simulare vă permite, de asemenea, să simulați mai multe variante de design mai devreme în ciclul dvs. de dezvoltare, astfel încât să puteți selecta cele mai performante modele.
Prin automatizarea proceselor de simulare repetabile, puteți reduce riscul de eroare asociat cu efectuarea manuală a proceselor. Simulation driven design înseamnă, de asemenea, că puteți valida performanța de proiectare chiar de prima dată.