Digitalizare producție INTECH – studiu de caz video

Digitalizare producție Intech, studiu de caz

INTECH este un integrator în sectoarele automotive şi aeronautică. Compania se concentreză în special pe domeniile cu înaltă valoare adăugată precum automatizarile şi robotica. Grupul INTECH are în prezent 110 angajați, sediul principal este în Pitești județul Argeș.

Strategia INTECH pe termen mediu presupune diversificarea produselor. În ultimii doi ani compania a investit 5.5 milioane de euro în tehnologii moderne de fabricaţie şi platforme software integrate CAD-CAM-PLM şi ERP. Pe termen lung INTECH dorește să producă linii complet robotizate, pentru a reduce timpul de punere în funcțiune la clienți.

Soluții alese pentru digitalizarea producției INTECH.

Pentru a răspunde nevoilor generate de fabrica viitorului, INTECH a făcut o alegere strategică digitalizând toate procesele de fabricaţie. Folosind Geamanul Digital al produsului si procesului de producție, INTECH a creat noi competenţe digitale:

  • o supraveghere mai bună a ceea ce se petrece în întreprindere,
  • o adaptare mai uşoară la schimbări,
  • o optimizare a metodelor şi a mediului de lucru

Simulând şi validând în mod virtual echipamentele de automatizare, se asigură faptul că acestea funcţionează după cum era prevăzut, astfel se reduc considerabil costurile de instalare ale sistemului şi timpul de livrare. Platforma software Siemens și suportul tehnic foarte bun de la echipa Digital Twin ne-au ajutat mult în digitalizarea producției.

Dan Duță – Director General INTECH

Digitalizare producție INTECH – studiu de caz

INTECH deține mașini CNC de ultimă generație pentru prelucrare reperelor complexe iar pentru programarea acestora a ales să implementeze soluția integrată Siemens NX CAM. Astfel, firma reușește să realizeze produse complexe într-un timp foarte scurt.

Pentru a răspunde la nevoile clienţilor, INTECH a decis să folosescă soluţii avansate pentru digitalizarea producției și punere in functiune virtuală, Process Simulate integrat cu TIA Portal de la Siemens.

Aceasta platformă software permite experților INTECH să optimizeze logica de control, programele roboților, programul PLC şi interfeţele HMI, totul într-un mediu virtual.

În materie de industrie 4.0 sau digitalizarea producției trebuie să fii multidisciplinar, pe de o parte să stăpâneşti noile tehnologii, pe de alta parte să cunoști și să înţelegi procesele tehnologice. Cel mai bun lucru pe care îl putem face, aşadar, este să ne formăm proprii salariaţi. Începând din 2016, am format la Pitești o echipă, care beneficiază de o experienţă de peste 15 ani a firmei în sectorul nostru de activitate.

Robert Luca, Project Manager INTECH

Contact us

We are not online. Send us a message and we will get back to you as soon as possible.

Start typing and press Enter to search

en_USEnglish
nx-cam-poate-nu-ai-stiutinstalare nx