Ce este nou in Siemens NX 11 CAM?

Citiți despre tot ce este nou in Siemens NX 11 CAM si spuneți-ne ce credeți în secțiunea de comentarii de mai jos.

Noile tehnologii software din Siemens NX 11 CAM pentru fabricație pot îmbunătăți semnificativ productivitatea și pot crea noi oportunități pentru a-ți transforma afacerea. Fabricația robotizată și capabilitatea inovatoare pentru fabricația aditivă hibridă îți permit să creezi componente noi cu o performanță mai bună în timp ce beneficiezi de economii ale costurilor. Cu actualizările modulului Line Designer poți modela și vizualiza configurații ale liniilor de producție mai rapid și poți asocia schemele de producție cu planurile de producție. Noile programe avansate de comandă numerică pentru matrițe, ștanțe, componente prismatice și elemente cu geometrie complexă permit programarea eficientă, ceea ce reduce ciclul de lucru al mașinii și îmbunătățește calitatea pieselor.

Transformă producția cu tehnologii noi și inovatoare. Fabricația robotizată

siemens-nx-11-hibrid-aditive-manufacturing

Îmbunătățește eficiența profitând de un spațiu de lucru considerabil și flexibilitatea roboților industriali. Fabricația cu roboți industriali crește flexibilitatea de prelucrare a pieselor de dimensiuni mari într-o configurație singulară și îmbunătățește repetabilitatea și precizia bazându-se pe mișcările precise ale roboților.

Pentru mai multe detalii legate de NX CAM Robotics, poți vizualiza „NX 11 for Manufacturing – Robotics Machining”.

Fabricația aditivă hibridă în Siemens NX 11 CAM

Fabricația hibridă, combină fabricația aditivă (adăugare de metal) și fabricația CNC într-un singur mediu pentru a crea produse noi, cu viteză și precizie ridicate. Poți fabrica componente metalice gata de producție cu o singură mașină.  NX CAM oferă o soluție completă pentru programarea celor mai moderne mașini hibride DMG MORI. Folosind fabricația aditivă, vei putea realiza repere cu geometrie complexă, incluzând cavități interne, și apoi le vei putea prelucra la toleranțe precise, utilizând operații obișnuite de strunjire sau frezare. În acest fel poți produce clase noi de componente sau consolida multiple sisteme într-unul singur.

siemens-nx-11-cam-hibrid-aditive-manufacturing

În plus, creșterea vitezei tehnologiilor cu depunere de pudră și flexibilitatea confecționării componentelor în cinci axe, semnifică faptul că fabricația aditivă hibridă este mai potrivită pentru producție astăzi decât în trecut. Această evoluție reprezintă o industrializare a tehnologiei cu adăugare de material, pe măsură ce devine sustenabilă pentru mai multe aplicații. Alte aplicații populare sunt prototiparea si reparațiile.

Line designer sau proiectarea liniilor de producție

Line designer îți permite sa modelezi și să vizualizezi scheme de așezare ale liniilor de producție în NX. Cu suportul de date pentru prelucrarea norilor de puncte, poți compara cu ușurință modelul tău virtual 3D cu realitatea. Folosind tehnologia Bentley, norii de puncte obținuți prin scanări ale mediilor industriale existente pot fi folosiți pentru a crea noi elemente industriale sau pentru modificarea modelelelor fabricii, după schimbări la fața locului. Norii de puncte ajută de asemenea la modelarea elementelor 3D acolo unde nu există date CAD.

Linii de roboti industriali in NX

Pentru producătorii cu deschidere globală, menținerea modelelor la zi a liniilor de fabricație ajută companiile aflate la distanță să reproducă procesele lor și să mențină o calitate constantă pe o gamă largă de produse.

Fabricație de matrițe și ștanțe

Noile capabilități puternice de fabricație asistată de calculator pentru producția de ștanțe și matrițe ne permit crearea traiectoriilor mai rapid și mai precis, chiar și pentru fabricarea pieselor cu suprafețe finisate de înalta calitate. Procesarea multithread folosește avantajul procesoarelor cu nuclee multiple și produce traiectorii cu până la 50% mai rapid. De asemenea și recalculările sunt mai rapide, cu actualizări inteligente de-a lungul a multiple operații, care înțeleg dependențele și calculează doar ceea ce este necesar de actualizat. Traiectoriile care nu sunt necesare prelucrărilor pot fi actualizate rapid, fără a incomoda traiectoriile care execută trecerile de tăiere, reducând astfel timpul de regenerare.

Prelucrare ștanțe și matrițe cu NX CAM
Traseu de scule frezare in NX CAM

NX livrează calitate acolo unde contează – pe suprafața reperului: pașii de prelucrare constanți asigură finisări chiar și pe geometrii imperfecte importate. Și finisările la colțuri și caneluri sunt obținute cu mare atenție asupra direcțiilor de prelucrare în zone abrupte și mai puțin abrupte. Aceste traiectorii optimizate ajută la realizarea prelucrărilor de semifinisare mult mai consistente. Validarea traiectoriilor ne conferă încredere în mașina unealtă știind că traiectoria este lipsită de erori. Siemens NX 11 CAM are o nouă opțiune de furnizare a rezultatelor validării finale aproape imediat, facilitând astfel economii de timp semnificative, în special în programarea matrițelor mari sau complexe.

Prelucrarea de producție

Prelucrare de producție se caracterizează prin procesarea unor cantități mari de piese prismatice cu multe caracteristici, cum ar fi componente utilizate în industria de fabricație, automobile și energie. Este important să avem scule dedicate pentru accelerarea sau automatizarea programării acestor elemente caracteristice și mai important să micșorăm timpul de ciclu pe mașina unealtă. NX 11 furnizează multiple îmbunătățiri de eficiență și automatizare pentru procese de fabricație ca găurirea, reducând nu doar timpii de ciclu dar și timpii de programare cu până la 60%.

siemens-nx-11-cam-production-machining

Soluțiile de soft ale NX CAM oferă multiple tipuri de operații noi care ușurează programarea proceselor nestandardizate sau complexe pentru găurire, pentru reducerea timpilor de ciclu. Procesul de deep-hole gun drilling (burghiere adâncă), recunoaște automat intersecții de găuri și accelerează avansul sculei prin secțiunile de canal forate. O noua operație de zenciuire inversă (a teși/adânci o gaură astfel încât capul de șurub sa fie plan cu suprafața reperului) poziționează sculele specializate la o distanță presetată în interiorul găurii, apoi rotește freza pentru efectuarea operației. Operații mai specializate includ frezarea teșiturilor atât pentru teșituri modelate cât și pentru cele nemodelate și frezări de canale radiale pentru efectuarea trecerilor circulare și pasul în lungul axului după nevoi. Aceste operațiuni non-ciclice ar fi anevoioase și predispuse la erori datorita programării manuale, dar acum sunt ușor de programat pentru operațiuni eficiente.

siemens-nx-11-cam-production-hole-machining

NX CAM înlesnește programarea găurilor în grupuri, atât manual cât și automat prin intermediul fabricației bazate pe caracteristici/ trăsături. Poți menține cele mai eficiente secvențe de taiere optimizând grupuri întregi de găuri si cavități pentru a conecta traiectorii de taiere, reduce angajări in traiectorii și rearanja traiectorii conducând astfel la evitarea obstacolelor. Traiectoriile optimizate asigură prelucrări sigure si timpi de producție reduși.

siemens-nx-11-cam-production-milling-machining

Fabricația bazată pe caracteristici (feature-based machining) este o metodă puternică de automatizare a programării mașinilor cu comandă numerică în materie de timp și de consistență a programelor. NX ușurează acum mai mult ca niciodată actualizarea proceselor de fabricație folosind caracteristici geometrice (feature machining) prin definirea variațiilor caracteristicilor și variațiile de proces asociate în NX. Regulile de prelucrare pot fi definite direct in NX CAM, raționalizând dezvoltarea proceselor tale automatizate.

Prelucrarea reperelor complexe

În industriile medicală și aerospațială, prelucrarea in 5 axe cu comandă numerică este critica pentru siguranța și precizia pieselor cu forme complexe. Pe măsură ce axa sculei se schimbă în timpul prelucrării, este important să controlezi precis procesul de tăiere pentru a preveni supraîncărcarea sculei și mișcarea bruscă a mașinii.
Noile capabilități în Siemens NX 11 CAM  permit analiza cu ușurință a comportamentului fabricației cu axe multiple. Poți optimiza condițiile de prelucrare prin vizualizarea caracteristicilor traiectoriei care includ:
– Tool lead angle (unghiul de inaintare al sculei)
– Rotary axis positions, with over-travel limits (pozitii ale axei de rotatie cu limite cursă)
– Rotary axis speeds to detect reversals (viteze ale axei de rotatie pentru detectarea reluarilor?)
– Short and long segments (segmentele lungi si scurte)
Această analiză vizuală te ajută să verifici condițiile de prelucrare de-a lungul întregii operațiuni.

siemens-nx-11-hibrid-aditiv-manufacturing-complex-parts-machining

Conectivitatea în secția de producție

Beneficiile programării cu comandă numerică se observă cel mai bine pe secţia de fabricație. NX CAM produce documentație completă pentru secția de producție, dar poate de asemenea crea legătura între sistemele de date substanțiale și management de proces. Biblioteca de resurse de producție oferă ansambluri complete de scule pentru programare CAM. Teamcenter administrează pachete complete de lucru si le servește pe secția de producție, incluzând sistemele de planificare a administrării resurselor sau MRP (manufacturing resource planner).
NX CAM 11 deține noi capabilități pentru crearea postprocesoarelor direct in mediul de lucru NX unde definiția cinematica a mașinii este încărcata automat din modelul digital al mașinii unelte. Noul configurator de postprocesor furnizează straturi modulare de ieșire care deservesc ca șabloane, înlesnind crearea postprocesoarelor si mentenanța acestora. Instrucțiunile de lucru sunt fișiere de ieșire care au un impact grozav asupra productivității personalului de secție in crearea de sarcini noi. NX CAM ne permite să documentam fiecare pas din proces cu o lista de asistență care include vederea așezării si instrucțiunile necesare. Poți include cu ușurința instrucțiuni standard ca șabloane selectabile de text si furniza liste de scule complete. Instrucțiunile de lucru sunt asociative si se pot actualiza cu ușurința pentru a reflecta geometria sau modificările de traiectorie. Poți livra instrucțiuni de lucru ca pagini HTML cu grafica care pot fi afișate pe controllerul mașinii.

siemens-nx-11-cam-shop-floor-conectivity

O dezvoltare importanta în conectivitatea secției o reprezintă disponibilitatea administrării controlului numeric direct sau DNC (direct numerical controll), chiar si pentru utilizatorii NX CAM care nu folosesc aplicația Teamcenter. Conexiunea DNC preda pachete de lucru secției de producție sub controlul reviziei pentru a fi siguri că datele trimise in producție sunt cele corecte.

NX CMM Inspection Programming

Mașini de măsurat în coordonate (CMM) sunt cheia controlului calității caracteristicilor atelierelor de producție. Programarea de inspecție NX CMM poate programa cu eficiență echipamente CMM si citi rezultatele înapoi în NX pentru analiză și comparație vizuală.
O dezvoltare importanta in tehnologia scanării CMM este disponibilitatea capetelor de mare viteză care scanează o suprafață și “scutură” capul pentru a efectua contacte intermitente. În NX 11, NX CMM poate programa sonde/probe Renishaw PH20 pentru a profita de “atingerile/contactele capetelor” unice arătând deplasările capetelor în simulare. Aceste sonde noi permit măsurarea punctelor mult mai rapid cu o repetabilitate îmbunătățita prin mișcarea capului de sonda in locul întregii structuri CMM. Cu NX CMM poți programa cu ușurința ultimele sonde. Măsurând punctele de trei ori mai rapid.

siemens-nx-11-cmm-inspection-programming

Stabilirea sistemelor de referința și de coordinate de baza pentru programe de măsurare este mult mai facila cu Siemens NX 11 CAM, este la fel de ușor ca selectarea unor elemente geometrice pentru fixarea gradelor de libertate pana când referința este complet definita, accelerând pregătirea programului CMM. În aplicațiile din industriile auto și aerospațiale care lucrează cu foi de tablă, unde trăsături mai tradiționale sunt absente, programele CMM sunt folosite adesea pe plane de referință atașate unor puncte de suprafață. NX 11 accelerează definirea acestor tipuri de plane prin crearea unor caracteristici de referință care rămân asociative cu informațiile de fabricație ale produsului PMI (Product Manufacturing Information).

Analiza datelor măsurate in programarea NX CMM este intensificată cu display-uri grafice ale datelor achiziționate pe modelul part, ușurând înțelegerea rezultatelor măsurătorilor si monitorizarea calității piesei mult mai eficient.

siemens-nx-11-cmm-part-manufacturing-information-pmi

NX Tooling Design

NX 11 tooling design livrează o creștere a productivității atunci când modelezi matrițe sau stanțe progresive. Mai întâi afișarea unei interfețe cu lista materialelor sau BOM (Bill of Materials) ușurează administrarea, editarea si actualizarea listei de materiale. Aceasta interfață permite si editarea in masă a mai multor elemente pentru actualizări rapide.

siemens-nx-11-cam-bill-of-material

Folosind componente și caracteristici de design standard te bucuri de o eficientă maximă in ceea ce privește efortul proiectării stanțelor si matrițelor. Poți prelua componente standard direct din interfața configurabilă și flexibilă „re-use library”. Componentele standard din bibliotecă, incluzând componentele tale personalizate, sunt stocate in re-use library cu capabilitatea îmbunătățită de căutare si suport al familiilor de componente. Acces facil către componente standard si personalizate pot accelera semnificativ proiectarea sculelor.

siemens-nx-11-cam-standard-part-management

Câteva componente de matrițe standard proiectate (componente de răcire, ejectoare, porți, etc) si componente de ștanțe (inserții de formare, inserții de pătrundere) sunt actualizate cu configuratoare mai inteligente pentru accelerarea proiectării sculelor.
Vizualizarea si validarea mișcărilor din modulul de matrițe și ștanțe îți permit verificarea traiectoriilor de mișcare complexe mult mai precis cu NX 11. Poți observa clar acțiunile componentelor adiționale, incluzând componentele hidraulice si acțiunile cursoarelor. Poți vizualiza și valida un model complet digital al vitezelor de ansamblu al sculelor, accelerând astfel timpii de proiectare și prevenind erorile costisitoare din producție.
Pentru a învață mai mult despre NX 11 pentru fabricație contactați specialiștii din echipa Digital Twin.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Tutoriale, training, lectii NX, online, videodigitalizarea producției - Digital Factory - Industry 4.0