Ce este nou în Siemens NX 10 CAD?

Ce este nou în Siemens NX 10 CAD

Lansat de către Siemens Industry Software în data de 6 octombrie 2014, NX 10 aduce multe noutăți și îmbunătățiri față de versiunea anterioară NX 9. Pentru CAD, cele mai importante sunt:

NX Layout
Proiectarea conceptuală este mai ușoară în Siemens NX 10 cu NX Layout, modul care te ajută să explorezi concepte în 2D, pentru situații în care este mai ușor și rapid să reprezinți problemele de proiectare. Așa cum te aștepți, NX Layout este complet integrat în NX și NX Drafting, ceea ce înseamnă că timpul de învățare este minim pentru că interfața și comenzile sunt asemănătoare. Mai înseamnă că componentele 2D create în NX Layout sunt organizate în Part Navigator și sunt parametrice, editabile și reutilizabile. Poți face drag-and-drop cu componentele 2D din Re-use Library pentru a asigura calitatea și salva timp de modelare. Și orice creezi în NX Layout poate fi migrat ușor la 3D pentru a completa proiectul tău. Componentele 2D sunt schițe parametrice constrânse în proiectul 3D, care pot fi ușor modificate. Deci, când finalizezi proiectul în 2D, ești deja bine pe calea de a finaliza modelul 3D.

NX Realize Shape
NX Realize Shape este o metodă modernă pentru proiectarea conceptuală care folosește crearea formelor prin subdivizarea avansată, metodă introdusă prima dată în NX 9. Este intuitiv: poți creea o formă plecând de la o „cușcă” (cage) care poate fi folosită la operații obișnuite de genul extrude, sweep, loft, revolve șamd. Poți creea „fețe de cușcă” (cage faces) din curbe sau polilinii, pe care apoi le poți diviza de câte ori dorești pentru a-ți asigura un control cât mai bun și tranziții line între suprafețe. Produsul finit este o suprafață B de calitate care poate fi modificată prin editarea feature-ului aferent. Aceasta permite conceptualizarea rapidă a unor idei fără a fi nevoie de cunoștințe de specialitate. NX Realize Shape poate fi folosit în combinație cu sau alături de alte instrumente pentru modelarea suprafețelor și proiectare. În NX 10, fiecare aspect al NX Realize Shape a fost îmbunătățit pentru a-ți oferi mai mult controlul asupra geometriei.

Touch
Ecranele cu tehnologie touch pot reprezenta o metodă mai rapidă și mai intuitivă pentru interacțiunea cu software-ul. În Siemens NX 10, puterea lui NX este disponibilă oriunde datorită unei noi interfețe opționale, utilizabilă pe ecrane cu tehnologie touch. Cu NX touch, ai abilitatea de a accesa capabilitățile de modelare ale NX oriunde te-ai afla, fie în secția de producție, în timp ce călătorești sau atunci cănd te consulți cu cineva pe hol. În modul touch, interfața se ajustează pentru a face mai ușoară selecția obiectelor pe ecran. Interfața este intuitivă și familiară oricui a folosit un telefon mobil inteligent și NX separat. Având în vedere utilizarea largă a telefoanelor mobile inteligente, utilizatorul obișnuit se va adapta la interfața touch a NX în câteva minute.

Aerospace design
Siemens NX 10 este o soluție completă de proiectare pentru industria aero. Comenzile pentru crearea de flanșe, nervuri și trepte au fost dezvoltate special pentru structuri de aeronave și modele de fuselaj pentru aviație; aceste comenzi simplifică dramatic și accelerează procesul de proiectare aerospațială.

Synchronous technology
Introdusă în NX 9, tehnologia synchronous 2D îți dă aceeași libertate și viteză pe care tehnologia synchronous ți-o pune la dispoziție pentru geometria 3D. Ba chiar funcționează în același mod ca și tehnologia synchronous 3D, cu comenzi simple de tipul apasă și tragi, disponibile în mediul sketch. În NX10, tehnologia synchronous 2D este chiar mai puternică, cu suport pentru intersecțiile T, constrângeri de tipul punct pe curbă, offset și altele. În plus, acum este mai ușor să selectezi curbele pe care dorești să le modifici în schița 2D. Tehnologia synchronous 2D din NX10 îți pune la dispoziție mai multe metode de a modifica și utiliza date 2D provenite din alte surse. În mare, tehnologia synchronous 2D este de până la 5 ori mai productivă decât tehnicile standard de modelare a schițelor 2D.

Optimize 2D este o nouă funcție în Siemens NX 10 care curăță datele 2D în același mod în care funcția de optimizare a fețelor curăță modelul 3D. Funcția șterge linii duplicate, puncte suprapuse, obiecte geometrice mici și alte elemente care fac schițele greu de utilizat și modificat. Funcția optimize 2D poate de asemenea planariza sau muta geometria pe un plan. Aceasta este util când lucrezi cu date migrate din alt sistem CAD. Este una din metodele prin care NX permite reducerea timpului de recontruire și curățare a modelului.

Part modeling
Diagnosticarea modelului poate fi o sarcină consumatoare de timp atunci când modificăm parametrii modelului. Comanda face snapshot din NX 10 este un instrument care salvează timp, evidențiind starea anterioară a oricărei suprafețe. Aceasta îți permite să identifici mult mai repede ariile cu probleme și să le rezolvi. Patterning-ul a fost îmbunătățit pentru a-ți da mai mult control și a îmbunătăți eficiența și performanța. Crearea de racordări de calitate cu rezultate mai consistente este mai ușoară în NX10, datorită comenzilor edge blend și face blend. Aceste noi opțiuni îți permit să controlezi fiecare aspect al geometriei și să creezi racordări de suprafețe cu continuitate G2 pentru un rezultat de înaltă calitate și finețe, cerut de designul industrial.

Crearea suprafețelor de calitate înaltă în regiuni complexe este mai ușor ca niciodată. Fill surface îți permite să creezi o suprafață prin alegerea curbelor din jurul marginilor sale cu un control complet asupra continuității.

Curbele pot fi înfășurate și desfășurate în jurul mai multor suprafețe. Nu numai că aceasta crește versalitatea, dar este foarte utilă atunci când folosim geometrie de referință la CAM. Tăierea și extinderea suprafețelor și curbelor a fost îmbunătățită pentru a da rezultate mai eficiente cu comenzi mai puține, crescând astfel eficiența.

Cu capabilități noi la comenzile blend corner și fill surface, este mai ușor să creezi suprafețe de înaltă calitate care pot fi fabricate, chiar și în zone mai complexe ale modelului, aspect mai dificil de obținut în trecut.

Documentation
NX Product and Manufacturing Information (PMI) și NX Drafting au multe îmbunătățiri solicitate de utilizatori. Multe din aceste îmbunătățiri dau utilizatorului mai mult control asupra afișării și poziționării adnotațiilor, atât pe modelul 3D, cât și pe desenul 2D. De exemplu, NX 10 pune la dispoziție un număr de comenzi pentru crearea și modificarea șabloanelor și formatelor de desen. Acestea includ o comandă pentru indicator (title block), cât și zone inteligente de desen. Aceste comenzi au fost îmbunătățite în Siemens NX 10, pentru a asigura fluxuri de lucru îmbunătățite.

Ai posibilitatea să deschizi un fișier JT și să creezi automat informații PMI din el. Acestea includ cote, toleranțe (GD&T), simboluri pentru sudură, linii de centru și multe altele. Din moment ce acestea sunt obiecte reale PMI, pot fi utilizate mai departe la drafting sau CAM, la fel ca orice alt obiect PMI. Cu NX 10, ai avantajul de a reutiliza informația mult mai rapid decât până acum.

Siemens PLM Software recunoaște costurile și eforturile asociate cu realizarea desenelor 2D și de aceea cu fiecare versiune nouă NX se concentrează pe dezvoltarea de unelte care permit crearea rapidă a desenelor cu un cost redus și o productivitate crescută. Multe îmbunătățiri solicitate de utilizatori, pentru crearea și modificarea cotelor, au fost incluse în NX10, precum și un număr de îmbunătățiri pentru adnotări care asigură o mai bună respectare a standardelor de desen tehnic. Aceste modificări contribuie la simplificarea fluxurilor de lucru și creșterea productivității.

Active Workspace
Active Workspace este un instrument puternic pentru găsirea rapidă și ușoară a informațiilor despre produse. Acesta este inclus în mod direct în NX, și poate fi accesat și în orice web browser-ul, de pe orice dispozitiv, inclusiv dispozitive mobile. Active Workspace îți permite să accesezi rapid date din Teamcenter, direct din cadrul NX sau oriunde altundeva. Instrumentul reduce cantitatea de timp petrecut la căutarea de informații, cu ajutorul capabilităților sale interactive și puternice de căutare si filtrare, care pot avea acces la sisteme externe, eliminând necesitatea de a căuta în mai multe locuri. Pentru că Active Workspace este dependent de context, prezintă numai informațiile care sunt relevante pentru activitatea curentă, ceea ce economisește timp. Prin evidențierea problemelor în rapoarte vizuale, te ajută să vezi imaginea de ansamblu, astfel încât să poți lua decizii mult mai repede.

Descarcă broșură What’s new in Siemens NX 10

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Siemens Teamcenter PLMPDM - Product Data Management