Ce este nou în NX CAD (decembrie 2019)?

Ce este nou în NX CAD (decembrie 2019)?

Ultima actualizare de NX îți permite să proiectezi mai repede cu mai multă încredere

  • permite o înțelegere mai complexă a proiectului și o comunicare mai eficientă
  • permite evaluarea imediată a modificărilor asupra modelului
  • dispune de cele mai bune comenzi și funcții pentru reducerea timpului de proiectare
  • integrează opțiunile noi într-un mod ușor de asimilat de utilizator

Cea mai productivă soluție pentru proiectare

Echipa de dezvoltare Siemens, responsabilă de NX Continous Release, s-a implicat să îmbunătățească tehnologiile în mod constant, astfel încât să beneficiezi de cel mai productiv mediu de lucru CAD.

Poți aduce modificări complexe asupra designului 3D folosind noile organized features, ce oferă posibilitatea de a actualiza și altera local pe reper. Acestea oferă beneficiul unui timp de lucru mai scurt pentru proiectanții de mașini și dispozitive. Make current feature readuce modelul  3D la momentul creării feature-ului selectat, dezactivând doar feature-urile din grupul activ de modelare, fără să afecteze celelalte grupuri de design.

Sase metode de a spori productivitatea in nx cam

Imaginează-ți orice task care implică 1000 de elemente. S-ar putea să îți fie mai ușor să gestionezi 10 grupuri cu 100 de elemente în comparație cu un singur grup care conține 1000 de elemente. În mod similar, atunci când lucrezi cu modele de dimensiuni mari, poți folosi grupuri de design pentru a le partiționa, grupuri care pot fi gestionate într-un număr mai mic sau mai mare într-o manieră logică.

De exemplu, poți organiza operațiile în grupuri logice așa:

  • geometrii de referință
  • geometria finală
  • geometrii ajutătoare
  • operații Boolean

Feature-urile dintr-un grup de design sunt relativ izolate, independente de feature-uri din alte grupuri. Cu toate acestea, un feature creat ulterior într-un grup poate avea geometrie de referință într-un grup creat anterior.

Poți economisi timp și efort folosind Mass Properties Management. Acesta comandă automatizează procesul manual de atribuire a materialului pe reper și calculează în timp real schimbările ce au loc pe acesta.

În ultima versiune de NX (build 1899), gestionarea informațiilor îți este ușurată. Au fost adăugate funcționalități în: Direct Sketch, Mold Tool & Die, P&ID designer, Sheet Metal, și Ship Building, funcționalități pe care le poți explora în detaliu în noul tab din Welcome pageWhat’s new in NX: „Ce este nou în NX”.

Inginerie generativă

Cu acest update, pentru ingineria generativă Siemens a adăugat noi capabilități pentru importul și pregătirea norilor de puncte (point cloud) obținuți din scanarea obiectelor. Acestea permit importul, discretizarea informațiilor brute si transformarea acestora în geometrii convergente. Ai posibilitatea de a importa datele în NX și să lucrezi direct cu aceste informații, exact cum ai lucra cu o geometrie convergentă.

Fabricație aditivă industrială

Creșterile în eficiență de până la 75% sunt mai ușor de obținut în comparație cu versiunile precedente.

Productivitatea sculelor impactează considerabil abilitatea utilizatorului de a executa rapid programe NC. Din această cauză, în ultimii 2 ani, echipa Siemens care dezvolta NX, a dobândit 45 de patente care îți vor ușura munca, venind cu o creștere în productivitate. Interfața utilizator intuitivă a NX-ului reprezintă unul din marele avantaje ale programului, în special când vorbim despre generarea modelelor 3D în cel mai scurt timp posibil. În domeniul proiectării pentru fabricație aditivă această interfață reprezintă un plus semnificativ.

Click aici pentru video. Customizing Lattice Load Bearings.

Acum poți personaliza încărcările de pe structurile și articulațiile suport (lattice) pentru 3D print. Aceste structuri pot fi construite conform cerințelor de încărcare necesare. Poți personaliza sturcturile de bază de tip lattice, în funcție de rezultatele analizelor cu element finit. Toate acestea conduc și la o îmbunătățire a masei reperului.

In NX 1899, pentru fabricație prin adăugare de material, vei observa comanda Optimize Part Orientation. Înțelegerea orientării optime pentru print 3D, te poate ajuta să iei decizii de proiectare și cum sa proiectezi mai rapid și eficient modelele pentru producție.

Această comandă automatizează procesul bine conoscut ca fiind intens și un mare consumator de timp din punct de vedere al volumului de muncă. Folosind această nouă utilitate poți optimiza orientarea reperului de printat și să rezolvi mai multe cerințe de design și de producție.

Îmbunătățiri notabile vei observa și în modulul dedicat pentru fabricație aditivă la comenzile pentru verificări suplimentare. Aceste verificări persistente te vor asigura că piesa va rezulta așa cum ai intenționat, salvând timp și efort.

Proiectare electromecanică

“80% din Inovarea produselor și diferențiere provin acum din electrică, electronică și software”

Vei observa câteva noutăți în această versiune datorită integrării cu modulul Electromechanical Design. Acum beneficiezi de reprezentarea unui panou complet în modulul PCB (Printed Circuit Board). Această integrare cu alte aplicații ajută la îmbunătățirea geamănului digital pentru procesele dependente.

Tot în modulul Electromechanical Design, ai posibilitatea de a seta rapid și ușor configurații de scripeți și curele dințate. Acestea sunt câteva dintre îmbunătățirile semnificative ale capabilităților de concepere a sistemelor și mașinilor. Astfel NX acum elimină nevoia de a defini manual corpurile rigide.

Siegmar Hassis Daimler R&D CIO

Proiectare și management colaborativ

84% din produsele celor mai buni producători își ating țintele de profit, cost, lansare și calitate folosind definiția bazată pe model”                                                                           -Aberdeen Group

Îți poți fluidiza comunicarea și partajarea cu restul departamentelor folosind noile pachete de date tehnice. Aceste noi opțiuni suportă colaborarea cu furnizorul, departamentele de producție, inspecție și calitate, asamblare, service și alte departamente care necesită acces la conținutul 3D. Datorită experienței acumulate de-a lungul timpului în utilizarea a spațiului de lucru activ al NX-ului (Active Worskpace), Siemens a venit în întâmpinarea ta cu câteva îmbunătățiri pentru creșterea utilizării acestuia.

Click aici pentru video. Noi opțiuni pentru Technical Data Package.

Au fost eliminate minusurile între NX și Teamcenter Rich Client. Acum poți să vezi aranjamentele (de ansamblu) în Active Workspace, ceea ce îți oferă capabilitatea de a deschide o versiune anterioara a unei fișe tehnice, crescând valoarea spațiului de lucru activ al clientului.

Când vine vorba de administrarea produselor complexe, ai posibilitatea, folosind NX să administrezi fișiere din departamente multiple și să urmărești modificările și cerințele tehnice de-a lungul întregului proces de design.

Producție și simulare integrate într-o singură soluție

Lucrezi și transmiți fără efort proiectele pe care lucrezi

De reținut că NX este singurul software care permite migrarea perfectă din mediul de design (CAD) în cel de simulare (CAE), iar apoi în manufacturare (CAM). Un program All In One.

Semens  NX înlătură barierele spre inovație

Ai la îndemână cele mai puternice unelte folosind NX Coninuous Release.

Asigură-te că echipa ta are în magazie cele mai puternice soluții. Echipele de proiectare pot folosi mai eficient NX-ul utilizând cunoștințe noi și o integrare personalizată cu fiecare actualizare.

Noi, echipa Digital Twin suntem curioși să descoperim ce vei face tu cu NX 1899.

Happy designing!

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
digital-twin-cel-mai-bun-partener-siemens-plm-ceeSiemens PLM NX Continuous release