Cum să câștigi Concursul Național de Design Industrial

Am lansat preînscrierile pentru Concursul Național de Design Industrial. De ce concurs și de ce design industrial? Echipa Digital Twin, chiar de la începutul activității sale de cercetare-dezvoltare și digitalizare a proceselor de proiectare și fabricație, a încercat să construiască o punte peste lacunele de necesități dintre specialiști, potențialii specialiști și cererea de angajați calificați a companiilor din industrie.

Cu acest scop, pe lângă activitatea noastră de bază, am creat această comunitate online, care continuă să se extindă rapid, și am investit timp și cunoștințe în trainingul online, dar și în webinarii. Concursul Național de Design Industrial reprezintă o altă etapă în determinarea noastră de a construi în continuare acea punte care ar duce de la specialiști la uzine și invers. Vrem să-i identificăm și să-i încurajăm pe cei mai talentați și curajoși specialiști în proiectare.

Fără locurile I, II și III. Dar cu șase câștigători

Acest concurs, ce se desfășoară în perioada 17 aprilie – 14 mai, îi provoacă pe proiectanții români să-și demonstreze nu doar performanțele tehnice, dar și cele creative. Oricine cunoaște să proiecteze într-un program 3D și are curajul să răspundă provocării lansate de Digital Twin, poate să se înscrie și să câștige un premiu.

Am pregătit șase seturi de premii, trei premii vor ajunge la autorii primelor trei proiecte votate de juriu, altele trei premii vor reveni altor trei proiecte, votate, de această dată, online, de public. Un set de premiu include un mouse pentru proiectare de la 3D Connexion, o experiență nouă pentru cariera unui inginer –  participarea la Trainingul Siemens NX ținut la sediul Digital Twin în București și expunerea în calitate de specialist în fața tuturor firmelor de profil din țară. De asemenea, Digital Twin acoperă cheltuielile de drum tur-retur, cazare pentru o noapte și cina festivă.

Veste bună pentru early birds

Digital Twin a pregătit premii garantate celor ce se vor preînscrie în Concursul Național de Design Industrial până pe 17 aprilie și, ulterior, se vor califica în competiție cu proiectul trimis. Fiecare va primi câte un tricou tehnic de la Digital Twin. Dar mare atenție: după preînscriere, e foarte important să trimiți proiectul în perioada 17 aprilie – 14 mai 2017 și să te califici cu acesta în competiție, în caz contrar, nu vom putea să-ți oferim tricoul Digital Twin.

Preînscrierile deja au început, iar noi nu mai avem răbdare să vedem lucrările și felul în care proiectează imaginația designerilor industriali din țară.

Din punct de vedere tehnic, așteptăm de la tine o arhivă ZIP, cu următoarele fișiere:

  • Imagine JPG sau TIFF, produsul 3D render;
  • Rezoluție minimă 1920 × 1080;
  • Surse fișiere CAD (din programul cu care au fost realizate);
  • Fișier Word cu: Nume, Prenume, Telefon, Email, denumire proiect, descriere proiect.

Ți-am promis în titlul acestui articol că vei afla cum să câștigi Concursul Național de Design Industrial. Adevărul e că nu există niciun secret, nicio rețetă magică. Astfel, din punt de vedere creativ, fii tu însuți și ai încredere în puterile tale supra-inginerești!

Te rugăm, însă, să ții cont de faptul că designul industrial este o formă specială a designului și a proiectării din industrie. Este o formă de artă aplicată în structura căreia se regăsesc funcții estetice, de utilizare și de îmbunătățire a produselor industriale pentru a fi mai ușor de folosit și de produs.

Designul este o activitate creatoare al cărui scop este de crea calități polifuncționale a obiectelor, proceselor, serviciilor și a sistemelor (în care acestea funcționează) de-a lungul întregilor ciclurilor de viață ale acestora. Ca atare, designul este factorul major de umanizare inovativă a tehnologiilor și un factor determinant al schimburilor culturale șis economice.

Consiliul internațional al societăților de design industrial

Rolul tău, rolul unui designer industrial, este să caute, să creeze și să execute obiecte reproductibile în masă – acestea sunt așteptările noastre, a echipei Digital Twin, de la participanții înscriși la Concursul Național de Design Industrial. Iar ca să fii sigur că ai făcut tot ce depinde de tine pentru a câștiga acest concurs, ține cont de următoarele lucruri:

1. Citește Regulamentul cu atenție;

2. Înțelege ce înseamnă conceptul de design industrial (tocmai te-am ajutat în paragrafele anterioare cu o explicație pentru acest concept);

3. Ai în minte criteriile de evaluare: forma, funcția, inovația și siguranța;

4. Fii creativ în alegerea temei și designului produs;

5. Folosește un software 3D pe care îl stăpânești cel mai bine;

6. Realizează mai multe imagini render (fotorealistice) și întreabă în cercul de prieteni care e cea mai bună pentru concurs;

7. Depune proiectul la timp, respectând specificațiile din Regulament;

8. Promovează proiectul tău și încurajează colegii și prietenii să vă voteze;

9. Dă share pe LinkedIn și Facebook pentru a atrage câți mai mulți susținători.

Succes!

Regulamentul oficial pentru Concursul Național de Design Industrial se află pe site-ul de înscriere concurs.digitaltwin.ro.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Siemens NX 11 CAM Robotics