Digitalizare producție Electroargeș – studiu de caz

Digitalizare producție Electroargeș, studiu de caz

Electroargeș este o companie cu o istorie de peste 50 de ani și o echipă care numără peste 600 de angajați. Compania este specializată în dezvoltarea și producția de electrocasnice, componente și subansamble din plastic și metal pentru diferite industrii.

Electroargeș este o companie modernă, cu procese digitalizate, având rolul de integrator care poate asigura întregul flux operational: cercetare-dezvoltare, proiectare, producție prototip, producție de serie, asamblare și livrare, oferind astfel o transabilitate complete de la materie primă la produs finit. Pentru a deveni o companie modernă pregătită pentru viitor și nevoile clienților, Electroargeș a adoptat soluțiile Siemens NX CAM și NX CAD.

Soluțiile alese pentru digitalizarea producției Electroargeș

După formarea noului department de cercetare și dezvoltare, compania necesita o soluție de proiectare avansată și complete. Prin adoptarea soluției Siemens NX CAD, departamentul a captat abilități de lucru efficient cu diferite formate de fișiere primate de la clienți. De asemenea, funcțiile avansate de proiectare ajută inginerii să realizeze un geamăn digital complet al produselor, ștanțelor și matrițelor.

digitalizarea-electroarges-nx-cad-cam

Electroargeș este o companie în permanentă modernizare, investițiile sunt făcute în 3 direcții majore: infrastructură, în digitalizarea proceselor de producție și pregătirea personalului.

Strategia noastră este de a crea o fabrică digitalizată, pregătită pentru viitor, care să ofere companiei Electroargeș capacitatea de răspunde nevoilor pieței și de a livra la timp produse din ce în ce mai complexe.

Roxana Scarlat – Vice Președinte al Consiliului de Administrație Electroargeș

Digitalizare producție Electroargeș – studiu de caz

O activitate importantă a companiei este întreținerea și repararea a peste 400 de matrițe, atât ale clienților cât și pentru produsele Electroargeș. În ultimii ani, compania a modernizat secția de prelucrări mecanice prin achiziția de mașini CNC pentru frezare, strunjire și electroeroziune.

Astfel, prin adaptarea soluției Siemens NX CAM, Electroargeșa reușit să reducă timpii de programare și producție pe mașinile CNC și să crească calitatea produselor. Mai mult, NX CAM permite integrarea departamentului de R&D pentru o mai bună colaborarea a echipei și pentru reutilizarea datelor.  În același mod, soluția NX CAD a ajutat la o proiectare mai rapidă, la proiectarea ștanțelor, și a oferit companiei abilitatea de a crea un geamăn digital al produsului.

De asemenea, pentru a răspunde nevoilor clienților de a livra subansamble, Electroargeș si-a dezvoltat rolul de integrator și a investit în procese de asamblare cu o productivitate crescută.

Derulăm în present mai multe proiecte de digitalizare a proceselor din fabric. Am finalizat cu success implementarea soluției Siemens CAD-CAM, iar pentru etapa următoare ne-am planificat o integrare complete a sistemelor PLM, ERP și MES.

Fiind o firmă mare, e important să ai un bun furnizor de produse software, și aici mă refer la Siemens, dar și un bun partener. Iar echipa Digital Twin ne-a oferit și ne oferă sprijin în implementarea inițială, și ne asigură permanent suportul ethnic de care avem nevoie.

Cătălin Tita – Directorul Departamentului de IT la Electroargeș

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Industrializează-fabricația-aditivă-nx