Transformarea atelierelor de prelucrări mecanice cu CNC, cum menținem producția competitivă?

Provocările unui atelier de prelucrări mecanice cu CNC

 

În acest articol, vom explora strategiile pentru conducerea cu succes a atelierelor de prelucrări mecanice cu CNC, în mediul actual, unde cerințele clienților privind termenele de livrare exercită presiune asupra atelierelor de prelucrări mecanice cu CNC pentru a revizui modul în care aduc produsele pe piață. Un sondaj recent realizat de un analist din industrie (Lifecycle Insights) a arătat că aproape 50% dintre companiile chestionate au raportat întreruperi în activitatea lor.

Complexitatea operațiilor era deja o problemă pentru multe ateliere de prelucrare CNC. Evenimentele recente precum pandemia, inflația și lipsa de materie primă nu fac decât să amplifice provocările cu care se confruntă atelierele de prelucrări mecanice cu CNC. Clienții solicită piese din ce în ce mai complexe și personalizate, cu o calitate superioară, dar care necesită livrare în termene incredibil de scurte. Personalizarea în producție este o nouă tendință care are un impact asupra întregii industrii. Dacă o companie nu este pregătită să se ridice la standardele impuse de acești clienți, atunci concurența, la nivel local sau internațional, va influența marjele de profit.

Provocările producției în ateliere de prelucrări mecanice cu CNC și fluxul de activități întrerupt

Studiu de caz

Un exemplu de succes în gestionarea acestor provocări provine de la Akevono Kohgyo Co., Ltd., o companie japoneză specializată în prelucrarea metalelor și a materialelor nemetalice, în special în producția de componente pentru automobile, aeronautică și apărare. Compania se ocupă de prelucrarea materialelor de la zero și se remarcă prin capacitatea de a gestiona o gamă largă de volume de producție, de la un prototip unic până la producția în masă de 100.000 de unități pe lună.

Pentru a susține cerințele variate ale multiplelor industrii, compania a introdus o gamă variată de mașini-unelte cu diverse controlere CNC. Akevono Kohgyo folosește software-ul NX™ de la Siemens Digital Industries Software pentru a susține operațiuni care implică diverse tipuri de mașini și configurații, cum ar fi producția în cantități mici sau prelucrarea materialelor dificil de prelucrat. Implementarea software-ului NX a fost necesară pentru a rezolva o problemă crucială legată de programarea NC.

Când compania a introdus o mașină-unelaltă cu tehnologie de vârf cu suport pentru 5 axe, dar furnizorul anterior de soluții de programare NC nu a putut dezvolta un postprocesor adecvat, chiar și după trei luni de eforturi.

Akevono Kohgyo a decis să aducă NX și să dezvolte propriile postprocesoare folosind Post Builder inclus în software-ul NX CAM. Siemens Digital Industries Software a oferit asistență în procesul de instalare, iar Akevono Kohgyo a reușit să controleze cu succes noua mașină în aproximativ două săptămâni.

Atelierele CNC: Eficiență prin automatizare

Atelierele de prelucrări mecanice cu CNC se străduiesc să economisească timp în procesul de programare și să accelereze operațiunile de prelucrare, folosind resursele cu eficiență maximă pentru a reduce costurile și a obține calitatea necesară. În multe cazuri, se constată că mulți producători de piese utilizează un flux de lucru fragmentat, ceea ce poate duce la productivitate redusă, utilizare ineficientă a resurselor și probleme legate de calitatea pieselor.

Astfel, este imperativ ca atelierele de prelucrări mecanice cu CNC să renunțe la procesele tradiționale de producție și să treacă la soluții mai integrate, care să le permită să automatizeze operațiunile și să optimizeze procesele. Software-ul modern și cuprinzător oferă o soluție pentru aceste provocări, permițând producătorilor să accelereze procesul de producție și să obțină o mai mare eficiență în atelierele lor. Implementarea unui sistem care integrează CAD/CAM/PDM poate fi cheia pentru a rămâne în vârful concurenței în industria de prelucrări mecanice cu CNC.

Optimizează procesul de producție în atelierele de prelucrări mecanice cu CNC cu ajutorul geamănului digital

Automatizarea este o componentă cheie a acestui proces, iar modelul CAD sau geamănul digital al pieselor devine esențial în producția de piese complexe. Software-urile moderne permit încorporarea tuturor informațiilor necesare în modelul piesei în timpul etapei de proiectare, facilitând astfel controlul și optimizarea procesului.

Pentru companiile din România, consultanții specializați în soluții Digital Twin pot oferi asistență în implementarea acestor soluții integrate și pot furniza training specializat, licențe de evaluare și suport tehnic în timpul implementării.

Transformarea într-o operațiune mai eficientă și mai profitabilă în atelierele de prelucrări mecanice CNC nu doar vă ajută să țineți pasul cu concurența, ci și pregătește calea pentru creștere și succes în industria prelucrărilor mecanice CNC.

Studiu de caz video - implementare Siemens NX CAD-CAM

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
ox-origin-siemens-simcenter-nx-caeproiectare-bazata-pe-simulare