iP Automatic Design – Eficiență prin realizarea digitală a produselor și producției

iP Automatic Design – Eficiență prin digitalizarea producției

Studiu de caz și interviu cu Ion Pătrașcu, fondator IPAD

Visul unui copil despre o lume în care roboții vor munci în locul oamenilor s-a transformat în timp în viziunea unui inginer de obține digitalizarea producției, iar mai apoi în realitate! Aceasta este IPAD! O companie fondată la începutul noului mileniu care a pus România pe harta tehnologiei de înaltă performanță.

Părintele acestei întreprinderi unice în estul Europei este inginerul Ion Pătrașcu. Îmbinând experiența în proiectare clădită în urma activității sale desfășurată în Germania, dar mai ales dorința arzătoare de a construi mașini speciale în România, Ion Pătrașcu a clădit la Lunca Corbului în Județul Argeș o companie care reunește în prezent 120 de oameni, coordonați de 20 de ingineri specializați în proiectare, automatizare și producție.

De ce o strategie pentru digitalizarea producției?

Dorința de a crea mașini speciale în România a avut un impact deosebit și asupra industriei locale. IPAD, prin specialiștii ei, are în prezent o reputație foarte bună în uzinele Dacia, Ford, Daimler sau la alți producători de componente auto. IPAD concurează în prezent cu succes pe piața mondială. Complexitatea proiectelor a crescut de la an la an, termenele de livrare impuse de clienți s-au redus, cerințele de calitate s-au mărit, toate concomitent cu solicitarea permanentă de reducere a costurilor.

Pentru a răspunde acestor cerințe, Ion Pătrascu, fondatorul IPAD a elaborat strategia de digitalizarea producției și a solicitat la Digital Twin (partenerul Siemens în România) implementarea completă a soluțiilor – Product Lifecycle Management.

IPAD - Digital Twin Studiu de caz, poveste succes Siemens, SolidEdge, NX CAD, NX CAM, Teamcenter

Strategia de digitalizare  a producției a condus la realizarea unui flux digital eficient al datelor.

Arhitectura soluților software implementate de iP Automatic Design pentru digitalizarea producției.

solutie-integrata-cad-cam-pdm-siemens-digital-twin

Soluțiile Siemens, implementate de Digital Twin, au permis o mare flexibilitate și adaptate la nevoile IPAD

În proiectare SolidEdge și NX permit lucrul eficient cu date multi-CAD. La fabricație toate mașinile CNC sunt programate cu o singură interfață NX CAM, indiferent dacă firma dorește să realizeze piese prin frezare, strunjire sau electroeroziune. Toate datele sunt eficient gestionate de Teamcenter (PDM) și sincronizate cu aplicatia ERP.

Rezultate obținute după digitalizarea producției:

  • 25% – creștere productivitate în departamentul proiectare;
  • 32% – reducerea timpului de lansare a noilor produse;
  • 38% – reducerea timpului de programare a mașinilor CNC;
  • Clienți noi atrași datorită creșterii complexității proiectelor, calității și costurilor optimizate;
  • Angajați mai fericiți pentru că folosesc cele mai recente tehnologii și lucrează într-un sistem optimizat.
Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Digital Twin participa la Demo Metal Brașovtpmr-simulation, Process Simualte, Siemens, Tecnomatix Digital Twin, Simulare roboti, implementare