Poveste de succes din România – FAIST – Digitalizare în fabricația produselor complexe din aluminiu.

Digitalizare în fabricația produselor complexe din aluminiu.

FAIST Mekatronic, este parte a grupului FAIST, o multinațională având 32 de centre de producție și logistică în Europa, Asia și America. FAIST Mekatronic este una dintre cele mai mari fabrici din divizia Metale Ușoare a grupului.

Începând din 2005 FAIST Mekatronic din Oradea, este furnizor de componente pentru infrastructura telecom și industria auto, cu un număr de peste 1200 de angajați, aflându-se în continuă extindere. Din toate punctele de vedere FAIST s-a dezvoltat enorm în ultimii ani în special investind în oamenii pe care îi are.

NX CAD, NX CAM, Digitalizare productie, Digital Twin, Siemens, Faist, Oradea
FAIST

Echipa Faist din Oradea a realizat cu succes un proiect pentru digitalizarea producției prin implementarea de tehnologii software avansate pentru:

  • Redefinirea metodologiei de proiectare;
  • Creșterea productivității inginerilor;
  • Standardizarea proceselor de dezvoltare a produselor;
  • Creșterea complexității produselor realizate;

Echipa tânără și talentată a adoptat cu ușurință soluțiile software în mai multe departamente, astfel s-a realizat un flux digital, eficient al datelor, folosind un geamăn digital al produselor și un geamăn digital al proceselor de fabricație.

FAIST folosește Siemens NX pentru productivitate crescută în proiectarea și validarea matrițelor de injecție.

NX CAD, NX CAM, Digitalizare productie, Digital Twin, Siemens, Faist, Oradea
FAIST

” NX Mold Design înglobează cele mai bune practici din industrie și ne oferă o abordare sigură … pas cu pas, care ne ajută să validăm digital proiectele. Pot să spun că a fost o decizie bună sa alegem soluția Siemens și să lucrăm cu  partenerii nostri Digital Twin.” Alin Graur, Die Casting Engineering Manager

Rezultate obținute prin digitalizarea proceselor de proiectare și fabricație au fost reducerea timpului de execuție a diferitelor sarcini din departamentul de inginerie.

NX CAD, NX CAM, Digitalizare productie, Digital Twin, Siemens, Faist, Oradea
FAIST

„Am reușit să creștem calitatea concomitent cu reducerea timpului de programare CNC și roboți. Cu sprijinul permanent acordat de specialiștii Digital Twin, am realizat implementarea Siemens NX CAM și postprocesare personalizată pentru masinile CNC din secție.” Timea Beganyi – Tool Shop Engineer

FAIST răspunde cerințelor pieței, oferind clienților soluțiile tehnice cele mai avansate, anticipând nevoile lor și oferind cele mai bogate expertize și know-how-ul necesar, ajutându-i să-și realizeze produsele și să-și atingă obiectivele.

„Clienții noștri pot sta liniștiți. Deținem uneltele necesare pentru a furniza foarte rapid atât produse, cât și servicii de cea mai înaltă calitate.”
Dorin Căruțașu – Engineering Director

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
tpmr-simulation, Process Simualte, Siemens, Tecnomatix Digital Twin, Simulare roboti, implementaredigital-twin-cel-mai-bun-partener-siemens-plm-cee