11 secrete pentru programarea CNC eficientă

11 secrete pentru programarea CNC eficientă

Pentru programarea CNC eficientă experiența este foarte importantă dar adesea conduce la o atitudine conservatoare de genul ”eu știu cel mai bine cum se prelucrează orice metal”. Avansul tehnologic face ca soluțiile să fie disponibile la cât mai multe companii și astfel suntem martori la schimbări majore în procesele de fabricație. Primii care se adaptează vor avea avantaje competitive serioase, cei care asteaptă să vadă ce se intamplă vor realiza prea târziu ce oportunităti au pierdut. Înainte de a prezenta cele 11 secretele aș vrea să vă familiarizați cu schimbarea în programarea CNC și să cunoașteți trecerea de la modul tradițional care a marcat perioadă ultimelor decenii și modul eficient (Smart Manufacturing) apărut în ultimii ani.
Figură de mai jos prezintă cele două abordări:

Din cercetarea tendințelor actuale descriu mai jos 11 secrete pentru a vă inspira să rămaneti competitivi.

1. Gândiți pregramarea CNC ca parte a unui proces și nu ca pe o activitate izolată care este în responsabilitatea unui operator sau programator CAM. Gândiți-vă cum ar fi să primiți modele 3D în orice format, să le puteți edita, să adăugati informații tehnologice iar aceste date să fie refolosite automat în programarea CAM sau în programarea mașinii de inspecție în coordonate CMM.
2. Creșteți gradul de reutilizare a proiectelor prin gestiunea eficientă a datelor despre produs.
3. Alegeți o platformă software completă, aceasta să vă permite să realizați pregramarea CNC pentru toate mașinile din aceiași interfață și să gestionați mai bine fișiere, de asemenea platforma va fi ușor scalabilă pentru nevoile viitoare ale firmei.

4. Folosiți o soluție pentru managementul sculelor, costurile cu sculele sunt semnificative iar deținerea unei astfel de soluții vă reduce costurile, va asigură o mai bună disponibilitate și va responsabiliza fiecare angajat.
5. Gestionați eficient schimbările, adesea comunicarea defectuoasă a schimbărilor duce la rebuturi, pierderi de bani, timp și mai important afectează satisfacția clientului. Prin standardizarea procedurilor de schimabre firma caștigă flexibilitate în fața clientului și eficientizează procesele interne.
6. Automatizați cât mai multe activităti din programarea CNC. De exemplu: documentația pentru operator să fie generatată automat numai cu informațiile absolut necesare.
Un alt exemplu este să automatizați operațiile similare cu funcționalitatea Feature Based Machining, aceasta reduce munca de câteva ore la 2-3 minute.
7. Simulați totul și transpuneți în realitate numai ce contează, programele CAM avansate vă pun la dispoziție o multitudine ce soluții pentru a simula orice, de la alegerea sculelor, alegerea strategiei de prelucrare până la simularea întregii mașini și a controlerului CNC.
8. Captați cunoștințele pentru a fi reutilizate, termenul se numește knowledge-based machining și vă permite să câștigați timp și să utilizați cele mai bune practici.
9. Creați postprocesoare inteligente și verificați-le virtual pentru a vă asigură că totul merge exact cum vă doriți.
10. Căutati în fiecare zi procese mai bune pentru programarea CNC, investiți în cunoștințe, tranining, technologie.
11. Angajați tineri și investiți în educația lor, tehnolgia e disponibilă și gata de utilizare, tot ce aveți nevoie este disponibilitatea pentru îmbunătățire continuă iar tinerii sunt mai pregătiți din acest punct de vedere.

În concluzie o să fac referire la primul paragraf, atitudinea conservatoare nu ajută în lumea tehnologiei, investiția în training și optimizare continuă este esentială. Costul mașinilor CNC este mare iar acestea trebuie folosite la capacitate maximă atât din punct de vedere al complexitătii prelucrărilor cât și al timpului sau consumului de resurse. NX CAD și NX -CAM-CMM vă permite să aveți toate beneficiile de mai sus iar echipa Digital Twin e pregătită să vă asiste pentru a eficientiza programarea CNC.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
NX CAM, Training, Siemens CNCPartenerul Siemens PLM specializat automotive