Studiul proceselor robotizate cu Process Simulate

Studiul proceselor robotizate cu Process Simulate

Tot mai multe companii de inginerie din România încep să realizeze studii ale proceselor robotizate. Există seniori cu competențe bune și un număr în creștere de ingineri tineri pasionați de robotică. Subiectul nu e nou, Robcad există de 30 ani, iar în ultimii 10-20 ani a ajuns un tip de standard în industria automotive. Tehnologia evoluează rapid iar Siemens a creat Process Simulate, o soluție completă pentru simulare, care aduce funcționalitate avansată pentru realizarea și validarea digitală a studiilor. Mai jos, sunt descrise modulele Process Simulate, cele mai utilizate în realizarea studiilor de process.

Process Simulate Spot

Process Simulate Spot

Process Simulate Spot Concurrent – permite utilizatorilor să studieze și să valideze procesele robotizate de sudură în puncte. Totul este realizat în mediu de simulare 3D de la planificare inițială până la detalii de execuție. Astfel, procesul poate fi optimizat prin distribuția punctelor de sudură considerând constrângeri geometrice sau de timp de lucru.

Process Simulate Human (Jack)

Process Simulate Human

Process Simulate Human – permite utilizatorilor să folosească modele 3D de oameni pentru analiza ergonomiei la locul de muncă. Aceste modele 3D, bărbat sau femeie, pot fi scalate astfel, încât să poată reprezenta orice tipologie. Pot fi realizate studii de ergonomie NUOSH, OWAS, solicitări sau coliziuni. De asemenea, Proess Simulate poate estima cu precizie timpul necesar pentru activitățile simulate.

Process Simulate Cables

Licenta Process Simulate Cables

Process Simulate Cables – permite definirea și simularea cablurilor roboților industriali. Astfel, cablurile vor fi simulate cu mișcarea reală, inclusiv înfășurarea pe structura robotului. Permite utilizatorilor să valideze lungimea cablurilor, curbura, forța de contact sau de coliziune.

Process Simulate Point Cloud

Licenta Process Simulate Cloud Point

Process Simulate Point Cloud – permite importul unui nor de puncte scanat din fabrică în format POD și segmentarea acestor zone scanate. Pastrează acuratețea punctelor și calitatea vizuală a mediului scanat 3D. Facilitează simularea și verificarea studiului folosind un model 3D al realității din fabrică. Costurile de punere în funcțiune sunt reduse prin identificarea din timp a problemelor și implementarea rapidă a schimbărilor. Toate acestea au costuri mult mai mari dacă sunt descoperite la instalarea fizică a echipamentelor în producție.

Process Virtual Commissioning

Process Simulate Virtual Commissioning

Permite validarea digitală completă a unei celule de fabricație, analiza folosește semnale de la controlere roboți, echipamente, mașini CNC, module pentru safety și folosește program real PLC pentru verificarea programelor robotice și cele de automatizări. Acest tip de validare este cel mai solicitat de către marii constructori auto pentru a reduce semnificativ costurile și timpul de punere în funcțiune a liniilor e producție.

OLP pentru cei mai mari constructori de roboți

Process Simulate OLP

Process Simulate vine cu module adiționale pentru  cei mai des folosiți roboți industriali. Astfel, în funcție de producător, utilizatorul poate folosi un modul OLP dedicat ( KUKA, ABB, Fanuc, Comau, Kawasaki, Nachi).

Process Simulate – Pack and go

Pack and go – permite utilizatorilor să creeze un pachet pentru colaborare. Astfel, pot fi creare filtere cu ce se dorește a fi distribuit și toate informațiile relevate vor fi disponibile colaboratorilor, fără ca aceștia să se conecteze la baza de date cu toate resursele.

Pentru mai multe detalii despre Process Simulate, Robcad sau Robot Expert vă rog să ne contactați, am lucrat în ultimii 10 ani cu majoritatea celor care fac studii în România și putem găsi repede cele mai bune soluții.

Broșuri si video găsiți pe pagina dedicată Process Simulate

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Ce aduce nou Solid Edge ST10Swimathon Bucuresti Realize Potential Digita Twin doneaza pentru copiii in scaune cu rotile