Download și instalare licență Siemens NX CAD 10

Download și instalare licența Siemens NX CAD 10

Acesta este un ghid care prezintă pașii necesari pentru download NX 10 și instalare NX 10 pe o mașină care rulează Windows. Se adresează atât administratorilor IT, cât și utilizatorilor NX. Instalarea serverului de licențe SPLM License Server nu este acoperită de acest document.

Articolul are 3 parți:

  • Tipuri de licențiere Siemens NX
  • Download NX 10
  • Instalare NX 10

Ce trebuie să știi despre fișierele de licență și tipurile de licențe software NX (Unigraphics)
Siemens NX se poate licenția flotant (licențele sunt disponibile pe un server și gestionate cu SPLM License Server) sau nodelocked (licență blocată pentru utilizarea pe un anumit calculator). Pentru a finaliza cu succes instalarea NX 10, este nevoie să știi dacă vei utiliza sau nu, serverul de licențe SPLM License Server. Acesta poate fi instalat pe calculatorul pe care va rula NX 10 sau pe un server care este vizibil în rețeaua locală de către calculatoarele client pe care se va instala NX 10.

1. Server de licențe. În cazul în care serverul de licențe este deja instalat, configurat și activ, nu vei avea nevoie de fișierul de licențe – notează adresa IP sau numele acestuia și portul pe care funcționează. Altfel, ai nevoie de fișierul de licențe care îți va folosi la instalarea serverului de licențe.
2. Nodelocked. Fișierul de licențe îți va folosi în timpul instalării NX10.

De unde fac download NX 10?

1. Kitul pentru instalare NX 10 se poate descărca direct de la Siemens, navigând la GTAC Support, secțiunea Download and Upoad Files
2. Este nevoie să te autentifici, folosind contul Webkey. Dacă nu ai unul încă, atunci îți poți creea unul cu ajutorul cheii de acces din fisierul de licență aici.

3. Serverul de download GTAC va genera o listă de produse la care ai acces pe baza contului webkey. Selectează Download (dacă nu este preselectat), apoi NX în lista din stânga și alege Full Products > Windows (64-bit) din fereastra principală. Aici vei putea alege versiunea pe care dorești să o descarci. Pentru insatalarea NX10, alegem fișierul nx-10.0.0-64bit.zip.
4. Pentru documentație, expandăm folderul Documentation de mai jos și alegem fișierul corespunzător limbii preferate și versiunii alese. Pentru documentația în limba engleză a NX 10 alegem nx-ugdoc-10.0.0.zip.
5. Tot de aici se pot descărca actualizările disponibile (maintenance pack). Lista completă a acestora se regăsește în Product updates > Maintenance packs > NX10 > Windows (64-bit).

6. Dacă ai nevoie să lucrezi cu Daimler, atunci trebuie să te conformezi cu informațiile publicate pe site-ul oficial Daimler AG Suppliers – Download Center. În plus față de kiturile disponibile pe GTAC, pentru Daimler este nevoie și de un hotfix (cel curent la data publicării articolului este NX 10.0.2.6 MP5 D2) care poate fi descărcat de pe site-ul furnizorilor Daimler.

Cum instalez NX 10?

1. După ce ai terminat cu download nx 10 și ai fișierele necesare instalării NX 10, deschide Windows Explorer, navighează la folderul unde acestea sunt salvate și decomprimă-le (de obicei sunt în format zip). Vei obține câte un folder nou pentru fiecare fișier în parte.

kit nx 10

2. Deschide folderul nx-10.0.0-64bit și rulează aplicația Launch.exe.

kit nx10

3. Când apare fereastra programului de instalare a NX 10.0, selectează “Install NX”.

Program de instalare NX10

4. Alege limba pe care o preferi pentru dialogurile următoare, iar apoi apasă OK.

instalare nx10 pag 2

5. Apasă Next pentru a continua cu configurarea programului de instalare.

instalare nx10 3

6. Apasă Next pentru a accepta o instalare tipică a NX-ului.

instalare nx10 pag4

7. Apasă Next pentru a accepta locația prestabilită pentru instalare.

instalare nx10 pag5

8. În funcție de tipul de licență (flotantă/nodelocked)

  • flotantă – completează datele serverului de licență port@nume-server (default 28000@nume-server)
  • nodelocked – apasă Browse și apoi selectează fișierul de licențe

Apasă Next.

9. Selectează limba de instalare pentru NX și apoi Next.

instalare nx10 Siemens

10. Revizuiește parametri de instalare și apoi confirmă cu Install.

instalare nx10 pag9

11. După finalizarea instalării, apasă Finish și apoi închide fereastra programului de instalare apasând Exit.

După acest pas poți utiliza deja NX. Îți recomand totuși să continui cu instalarea documentației. Te vei bucura de informații detaliate pentru orice funcție pe care o vei utiliza în NX. Documentația este accesibilă (după instalare) la apăsarea tastei F1 în fereastra NX.

Digital Twin ofera suport competent tuturor clientilor săi, dacă apar probleme la instalare NX 10 va rugam să ne contactați si rezolvam rapid

Spor la lucru și vă recomandăm să parcurgeți trainingul  Ce e nou in NX 10?

Acest articol este scris pentru clienți care au primit licențe oficiale Siemens NX 10 de la distribuitorul autorizat Digital Twin. Oricine foloseste acest articol cu licențe neautorizate, o face pe proprie raspundere. Noi descurajam pirateria și am informat asupra riscurilor în acest articol.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Ce noutăți va aduce NX 11?