Simularea și validarea programelor CNC cu NX CAM

Simularea și validarea programelor CNC cu NX CAM

Simularea și validarea programelor CNC reprezintă unul din avantajele cheie ale NX CAM, această capabilitate permite programatorilor să verifice traseele sculelor în cadrul mediului de programare NC din NX CAM.

Sunt disponibile mai multe niveluri de funcționalitate. Cea mai comună metodă de simulare și verificare este cea pe care o oferă aproape orice soluție CAM -fie aceasta NX, Catia, Cimatron, Powermill, Mastercam etc – în momentul adăugării sau modificării unei operații. Aceasta folosește codul binar NC, cod care pentru a fi înțeles de mașina CNC trebuie postprocesat și translatat într-un limbaj pe care mașina unealtă CNC îl va putea procesa. Dar pentru că simularea și verificarea se face cu un alt cod decât cel care va fi utilizat pe CNC, face ca rezultatele acestei simulări să nu fie realiste, existând un sistem intermediar care nu este luat în calcul – postprocesorul. Totuși, în cele mai multe cazuri, acest tip de simulare pare să fie suficient – strunjire, electroeroziune, frezare în 3 axe cel mult.

Pentru situațiile în care este nevoie de o certitudine și o siguranță în ceea ce privește calitatea programulu NC – mașini unelte în 5 axe, centre de prelucrare sau semifabricate scumpe – simularea bazată pe cod G a mașinii unelte CNC prezintă mișcarea descrisă de programul NC rezultat în urma postprocesării cu NX. Un model cinematic 3D al mașinii CNC – care include semifabricatul, sculele și prinderile – se mișcă precum se va mișca mașina unealta atunci când va procesa codul G.

Dacă ești în situația în care CNCul este echipat cu un controller Siemens, poți adăuga la NX CAM modulul suplimentar Siemens Virtual NC Controller Kernel (VNCK) și vei putea folosi controllerul software real pentru a controla funcționalitatea integrată de simulare a prelucrărilor din NX CAM. Această soluție te ajută să realizezi simularea și validarea programelor CNC și reprezintă cea mai apropiată reprezentare digitală a mișcărilor mașinii unelte CNC cu viteze, accelarații, schimbări de scule și timpi de ciclu exacți.

Contactați-ne

Nu suntem în preajmă acum. Trimiteți-ne un mesaj și vom reveni imediat.

Start typing and press Enter to search

ro_RORomanian
Preț licență CAD CAMCumparare - Inchiriere CAD-CAM-CAE-PLM